Daimler testuje virtuálnu realitu pre vodičov

Autor: FORWARDERSK | Dátum: 27.02.2020

Daimler Truck v Nemecku vytvoril pre kamionistov nevšedný simulátor nákladných vozidiel s virtuálnou realitou. Tím bude jazdiť v špeciálne upravenej dodávke po odpočívadlách a zisťovať názory kamionistov na takéto moderné technológie.

Takýto simulátor bude simulovať podmienky nákladiaku Mercedes-Benz Actros, ktorý sa začal vyrábať v máji minulého roka. Každý vodič, ktorý si príde tento simulátor vyskúšať, dostane VR okuliare, vďaka ktorému sa ocitnú za virtuálnym kokpitom nákladiaka a vyskúšajú si s nimi rozličné situácie. Pred vodičmi sa nachádza skutočný multifunkčný volant s panelmi, presne ten, ktorý sa nachádza aj v rovnakom nákladiaku. Po skončení simulácie budú vodiči požiadaní, aby poskytli spätnú väzbu ohľadom prívetivosti a používania prvkov.

Plne funkčné prostredie simulátora nákladiaku.
Plne funkčné prostredie simulátora nákladiaku.

Simulátor obsluhujú dvaja inžinieri Daimleru a okrem volantu a okuliarov obsahuje aj pedále a snímacie senzory, ktoré zaznamenávajú pohyby vodiča. Každá testovacia jazda trvá približne 20 minút a vodiči ju môžu podstúpiť bez odovzdania akýchkoľvek osobných informácií. Takýto experiment pomôže firme Daimler v budúcom vývoji ich systémov.

Pokojný deň na virtuálnej diaľnici.
Pokojný deň na virtuálnej diaľnici.


Sledujte nás na sociálnych sieťach

facebook ikona

Aktuálne informácie na
facebooku

instagram ikona

Denné
príbehy na instagrame

youtube ikona

Video
obsahna youtube